Beyaz Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Beyaz Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Mercimek Çorbası

Beyaz mercimek çorbası, zengin lif kaynağına sahip ve sık sık sofralarda yer alan sağlıklı bir besindir. Lokanta usulü beyaz mercimek çorbası, evde yapılan mercimek çorbasından biraz farklıdır ve genellikle daha yoğun bir lezzete sahiptir. Bu yazıda, evde kolayca yapabileceğiniz ve lokantadakinden daha lezzetli olacağına garanti verebileceğim beyaz mercimek çorbası tarifi sunuyorum. Kolay gelsin.

Beyaz Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı dolusu beyaz mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş orta boy sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı et suyu
  • Yarım limonun suyu
  • Göz kararı tuz

Beyaz Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Beyaz mercimek çorbasını yapmak için ilk olarak, soğan yemeklik olacak şekilde doğranır. Ardından sarımsaklar da soyularak ezilir. Orta boy bir tencerenin içerisine sıvı yağ koyulur ve ocağa alınır. Orta ateşte yağ kızınca hazırlanan soğan ve sarımsaklar eklenir ve kavrulana kadar karıştırılır. Bu arada un elenir. Kavrulma işleminin ardından içine elenmiş un ilave edilir ve sürekli olarak karıştırılıp, iyice kavrulması beklenir. İyice kavrulmayan un çorbada koku verecektir. Bu sebeple kavurma işleminin iyi yapılması önemlidir.

Daha sonra, önceden güzelce yıkanan beyaz mercimek de tencereye eklenir. Tüm malzemeler iyice karıştırılır. Ardından sıcak su ve et suyu eklenir ve orta ateşteki ocakta mercimekler yumuşayana dek pişirilir. Son olarak, çorba karıştırıcı yardımıyla iyice ezilir ve içine limon suyu ile göz kararı tuz ilave edilip ocaktan alınır. Hazır olan beyaz mercimek çorbası servis kaselerine koyularak sıcak servis edilir. Dileğe göre üzerine yağda yakılmış pul biber ya da küp doğranıp kızartılmış ekmek ekleyerek de servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Mercimek çorbası, yüksek protein ve lif içeriği ile sağlıklı bir besin kaynağıdır. Sindirim sistemini düzenler ve uzun süre tok tutar. Ayrıca, C vitamini içeren limon suyu eklenmesi, çorbanın besin değerini artırır ve lezzetini zenginleştirir. Çorbada kullanılan et suyu ise lezzeti artırmakla kalmaz, aynı zamanda besleyici değerini de yükseltir. Bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir tercihtir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Akın Can

22 Mayıs 2024 Çarşamba

Merhaba bu mercimek çorbasını ben çok severim. Lokantalarda sürekli isterim fakat evde yaptığım bu tarifler ile böyle olmuyor. Pişirirken bi sıkıntı yok ama daha sonra suyu üstüne çıkıyor ve malzeme alt kısma doğru iniyor. Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum. Bilgi verir misiniz

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Akın Can,

Mercimek çorbasının su ve malzemelerinin ayrılması genellikle çorbanın yeterince uzun süre ve doğru teknikle pişirilmemesinden kaynaklanır. Çorbanın kıvamının tutması için mercimeklerin iyice pişmiş ve dağılmış olması gerekir. Ayrıca, çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirmek de bu sorunu çözebilir. Çorbanın pişirme süresi kadar, doğru oranda su kullanmak da önemlidir. Çok fazla su eklemek çorbanın kıvamını bozabilir. Çorbayı pişirdikten sonra, birkaç dakika daha kısık ateşte karıştırarak kaynatmak, malzemelerin birbirine daha iyi bağlanmasını sağlar. Umarım bu ipuçları işinize yarar. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Emel Saymaz

Evde yapılan mercimek çorbası çoğunlukla kemik suyu ile yapıldığından dolayı daha lezzetli oluyor. Ayrıca evde yapılan çorbanın iyice ezilerek telden geçirilmesi sonrasında katılık azalacaktır. Size tavsiyem çorba piştikten sonra iyice blender ile çorbayı çekin. Et suyu veya kemik suyu kullanırsanız lokantadaki lezzeti yakalarsanız.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni