Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası, ülkemizin çoğu yöresinde yapılan lezzetli çorbalarımızdan biridir. Yeşil mercimekle yapılan çeşitli çorba tarifleri vardır. İnanıyoruz ki, bu tarifi de beğeneceksiniz. Hem hafif oluyor hem de lezzetli oluyor. Özellikle kışın bu çorbayı tercih edebilirsiniz. Salçasız beyaz çorbalar her yemekte ikram edilebilir. Bu tarif çorba olmasına rağmen oldukça doyurucu ve besleyicidir. Tek başına bile yeseniz vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminleri alabilirsiniz. Çünkü yoğurt, yumurta, yeşil mercimek gerçekten protein, kalsiyum deposudur. Çocuklarınız için de bu çorbayı pişirmenizi tavsiye ederiz. İsterseniz çorbanın yapımına başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Üzerine Dökmek İçin
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? Çorbayı hazırlamaya yeşil mercimeği haşlamakla başlıyoruz. Tencereye mercimeklerin üzerine çıkıncaya kadar su ilave edin. Yaklaşık 15 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Yeşil mercimekler fazla dağılmasın. Daha sonra suyunu süzdüğünüz mercimekleri kevgirde bekletin. Çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağını koyun. Dilerseniz sıvı yağ da kullanabilirsiniz. İçine unu atarak hafif kavurmaya başlayın. Daha sonra çorbaya sıcak su ilave edin. Kaynadıktan sonra erişteleri ve yeşil mercimekleri içine atabilirsiniz. Bu arada çorbanın tuzunu da bu aşamada atın. Orta ateşte erişteler pişene kadar kaynatın. Bu arada bir kâsenin içinde yoğurdu ve yumurtayı iyice çırpın. Tenceredeki kaynayan çorbadan da bir kısım içine koyarak, çırpın. Bu yoğurdun kesilmesini engeller. Ardından ocakta kaynayan çorbanın içine bunu sürekli karıştırarak ilave edin. Kısa bir süre kaynatıp hemen ocağın altını kapatın. Yoğurtlu yeşil mercimek çorbasını kaselere alın. Üzerlerine tavada kızdırdığınız nane ve tereyağından gezdirerek, ikramınızı yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler
Afiyet olsun. |