Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Mercimek, baklagiller ailesine ait beyaz çiçekli bir tarım bitkisidir. Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek, sarı, kırmızı ve yeşil çeşitleri ile bilinir. Lifli ve bol proteinli yapısı sayesinde B vitamini, demir, kalsiyum, manganez, sodyum, bakır, çinko ve fosfor bakımından zengin bir besin kaynağıdır.

Terbiyeli Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • 9-10 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz

Terbiyesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Kırmızı pul biber

Terbiyeli Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Mercimekleri yıkayıp suyunu süzelim. Soğanı, patatesi ve havucu soyup yıkayalım. Patatesleri rendeleyelim, soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayalım. Tencereye yağı koyup içine önce soğanı, patatesi ve havucu ekleyelim ve 4-5 dakika kavuralım. Ardından mercimekleri, karabiberi ve tuzu ekleyip 3-4 dakika daha kavuralım. Sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirelim. Mercimekler pişince çorbayı blenderdan geçirelim.

Bir kâse içerisinde yumurta sarısını, limon suyunu ve yoğurdu iyice karıştıralım. Bu karışıma çorbadan azar azar ekleyerek terbiyeyi sıvılaştıralım. Bu karışımı yavaşça tencereye döküp karıştıralım ve 3-4 dakika daha kaynatalım.

Bir tava içerisinde tereyağını eritelim, içine nane ve kırmızı pul biberi ekleyip 1-2 dakika kavuralım. Bu karışımı da tencereye döküp karıştıralım. Çorbayı servis kaselerine koyarak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nejla

25 Temmuz 2024 Perşembe

Mercimekleri yıkamadan kullansak çorbanın tadında fark olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Nejla Hanım, mercimekleri yıkamadan kullandığınızda çorbanın tadında belirgin bir fark olabilir. Yıkanmamış mercimekler üzerinde toz ve diğer yabancı maddeler kalabilir, bu da çorbanınızın lezzetini olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, yıkama işlemi mercimeklerin pişerken daha temiz ve saf bir tat bırakmasına yardımcı olur. Bu nedenle, çorbanınızın en iyi lezzeti yakalaması için mercimekleri yıkamanızı tavsiye ederim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Mercimek Çeşitleri Nelerdir?

Mercimek Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Sodalı Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri