Terbiyeli Mercimek Çorbası Mercimek, baklagiller ailesine ait beyaz çiçekli bir tarım bitkisidir. Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek, sarı, kırmızı ve yeşil çeşitleri ile bilinir. Lifli ve bol proteinli yapısı sayesinde B vitamini, demir, kalsiyum, manganez, sodyum, bakır, çinko ve fosfor bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Terbiyeli Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Terbiyesi İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Terbiyeli Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? Mercimekleri yıkayıp suyunu süzelim. Soğanı, patatesi ve havucu soyup yıkayalım. Patatesleri rendeleyelim, soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayalım. Tencereye yağı koyup içine önce soğanı, patatesi ve havucu ekleyelim ve 4-5 dakika kavuralım. Ardından mercimekleri, karabiberi ve tuzu ekleyip 3-4 dakika daha kavuralım. Sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirelim. Mercimekler pişince çorbayı blenderdan geçirelim. Bir kâse içerisinde yumurta sarısını, limon suyunu ve yoğurdu iyice karıştıralım. Bu karışıma çorbadan azar azar ekleyerek terbiyeyi sıvılaştıralım. Bu karışımı yavaşça tencereye döküp karıştıralım ve 3-4 dakika daha kaynatalım. Bir tava içerisinde tereyağını eritelim, içine nane ve kırmızı pul biberi ekleyip 1-2 dakika kavuralım. Bu karışımı da tencereye döküp karıştıralım. Çorbayı servis kaselerine koyarak sıcak servis edelim. Afiyet olsun. |
Nejla
25 Temmuz 2024 PerşembeMercimekleri yıkamadan kullansak çorbanın tadında fark olur mu?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeNejla Hanım, mercimekleri yıkamadan kullandığınızda çorbanın tadında belirgin bir fark olabilir. Yıkanmamış mercimekler üzerinde toz ve diğer yabancı maddeler kalabilir, bu da çorbanınızın lezzetini olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, yıkama işlemi mercimeklerin pişerken daha temiz ve saf bir tat bırakmasına yardımcı olur. Bu nedenle, çorbanınızın en iyi lezzeti yakalaması için mercimekleri yıkamanızı tavsiye ederim.