Fırında Mercimeğin Besin Değerleri ve Sağlığa Faydaları Fırında mercimek, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, besleyici ve doyurucu olan, yapımı ile de oldukça basit ve pratik bir yemek çeşididir. Mercimek, yüksek besin değerleri ile bilinir ve karbonhidrat, vitamin, demir gibi önemli besin öğeleri içerir. Bu nedenle oldukça sağlıklı bir yiyecektir. Fırında mercimek tarifi, farklı bir lezzet olarak fırına atılarak pişirildiğinde daha da lezzetli bir kıvam alır. İşte son derece lezzetli, sağlıklı ve yapımı kolay olan fırında mercimek yemeğinin yapılışına birlikte bakalım: Fırında Mercimek İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır? Öncelikle tavukları bir tencerenin içine alarak yaklaşık on dakika kadar kısık ateş üzerinde haşlayın. Aynı şekilde yeşil mercimeği de bir tencere içinde haşlayarak suyunu süzüp bir köşede dinlenmeye bırakın. Bir tencerenin içine soğanları küp küp doğrayarak margarin yağı ile kavurun. İçine tavuk ve yeşil mercimeği de ekleyerek biraz karıştırıp kısık ateşte pişirin. Bir tutam tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyerek tavukları ve yeşil mercimeği fırın tepsisinin içine dizin. Ayrı bir tencerenin içine süt ve un ekleyerek koyu bir kıvam haline gelene kadar kısık ateşte pişirin ve piştikten sonra fırın tepsisinin üzerine dökün. Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak on beş dakika pişirin. Pişme süresi dolduğunda artık fırında mercimek yemeğiniz servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Siz de hemen evinizde ve misafirlerinize bu enfes lezzetli yemeği hazırlayarak muhteşem sofralar kurabilirsiniz. Afiyet olsun. |