Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası

Havuçlu patatesli mercimek çorbası, içerdiği sebzelerle tam bir vitamin deposudur ve lezzetiyle de damaklarda enfes bir tat bırakır. Özellikle çocuklar için gerekli olan tüm vitaminli sebzeler ile demir ve protein açısından zengin olan mercimek, bu çorbayı besleyici ve doyurucu bir sağlık deposu haline getirir. Yapımıyla da oldukça pratik ve kolay olan bu çorbayı, evinizde ve misafirlerinize sunarak sofranızı daha zengin ve lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Oldukça besleyici ve doyurucu olan havuçlu patatesli mercimek çorbası, hafif ve düşük kalorili olduğundan herkes tarafından gönül rahatlığı ile tüketilebilir. İşte son derece lezzetli, sağlıklı ve yapımı pratik olan havuçlu patatesli mercimek çorbasının tarifi:

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yapılış Aşaması

Öncelikle geniş bir tencerenin içerisine su konulur ve ardından daha önceden yıkanmış olan mercimekler eklenir. Tencere ocağın üzerine bırakılır. Ardından kuru soğan küp küp doğranarak tencereye eklenir. Daha sonra patates ve havuç da aynı yöntemle küp küp doğranarak tencereye eklenir ve tüm malzemeler iyice pişmeye bırakılır. Malzemeler kaynamaya başlayınca ve sebzeler ile mercimek yumuşamaya başlayınca tencere ocaktan alınır ve bir köşede soğumaya bırakılır. Daha sonra soğuyan sebzeler el blenderi yardımıyla iyice ezilir ve üzerine bir su bardağı kadar sıcak su eklenir. Tencere tekrar ocağa alınır. Üzerine karabiber, kimyon ve isteğe göre tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Çorba kaynarken, diğer tarafta tereyağlı sos hazırlanır. Bir tavada tereyağı eritilir. Eriyen tereyağının içine kuru nane ve pul biber eklenip biraz daha pişirilir. Hazırlanan bu sos çorbanın üzerine dökülerek çorba daha lezzetli hale getirilir. Çorba kaynadıktan sonra bir kaseye konulur ve üzerine tereyağlı sos dökülerek servise hazır hale getirilir.

Ekstra Bilgiler

Çorbanızın kıvamını daha yoğun veya daha sulu yapmak isterseniz, su miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, soğan, havuç ve patatesi önceden biraz yağda kavurup sonra su ekleyerek de pişirebilirsiniz, bu yöntem çorbanıza daha derin bir lezzet katacaktır. Servis sırasında üzerine limon sıkabilir ve taze maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni