1 su bardağı mercimeği bir gece öncesinden ıslatıyoruz. Tercihe göre ıslatmadan da haşlanabilir. 2 patatesi küp-küp doğrayıp haşlamak için hazırlanmış mercimeğin üzerine ilave ediyoruz. Üzeri kapanana kadar sıcak su ekleyip haşlıyoruz. Haşlanan mercimek ve patateslerin suyunu süzüyoruz. Mercimekleri haşladığımız suyu atmazsak çorba yaparken de kullanabiliriz. Haşlanmış mercimeklerin ve patatesin üzerine yeşil soğanı, maydanozları, dere otunu ince ince doğruyoruz ve karışıma ekliyoruz.
Baharatları da ekledikten sonra karışımı harmanlıyoruz. Küçük bir kâsede süt, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozunu çırpıyoruz. Yufkanın birini düz bir zemine serip üzerine sosumuzu sürüyoruz ardından ikinci yufkayı da üzerine serip tekrar sos sürüyoruz. Yufkamızı 8 veya 12 parça olacak şekilde üçgen biçiminde kesiyoruz. Hazırlamış olduğunuz iç harcı her parçaya kaşık yardımı ile koyuyoruz. Yufkanın kenarlarını içe kıvırıp sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Tercihe göre sarmış olduğumuz börekleri önce hazırladığımız sosa sonra galeta ununa bulayıp veya üzerine fırça yardımı ile sos sürüp de pişirebiliriz. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine susam veya çörek otu serpiyoruz. 200 derecede önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Yufkalı mercimekli börek sıcak servis edilir. Tabağın kenarı domates ve maydanoz ile süslenerek tercihen çay, meyve suyu gibi içeceklerle servis edilebilir.