Öncelikli olarak tavuk etlerini bol su ile yıkayın.
Tavuk etlerini kuşbaşı halinde doğrayın. Çorba yapacağınız tencerenin içine sıvı yağı dökün ve tavukları içine atıp kavurun. Kuru soğanları ince ince doğrayın ve tencerenin içine aktarın. Soğanlar ve tavuklar kavrulunca üzerine yaklaşık 2 litre su ekleyin. Mercimek ve pirinci ayrı bir kapta ayıklayın ve yıkayın. Su kaynadıktan sonra ayıkladığınız mercimeği ve pirinçi ekleyin. İyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tavada tereyağı eritin ve salçasıyla nanesi ile kavurun. Çorbanın suyundan bir kepçe alın ve tavadaki karışım ile karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve karıştırın. Tuzunu, karabiberini, pul biberini, kimyonu ekleyin ve eğer gerekirse suyunu artırın.
Çorba kaynayınca ocağı kapatın. Daha sonra çorbayı ister sıcakken ister ılıdıktan sonra el blenderi ile pürüzsüz hale getirin. Çorbayı servis yapacağınız zaman tekrar ısıtın ve servis yapın.
Afiyet olsun.