Mercimek Unu, Çekilmiş mercimekten elde edilen mercimek unu oldukça faydalı ve sağlıklı bir besindir. Birçok aktar tarafından ilaç tedavisinde kullanılan mercimek unu yemeklerin yanı sıra lapa halinde yapılarak, yanık bölgesine konulduğu taktir de ağrıyı kesmektedir. Hakeza balgam yarası ve egzamanın kurumasında etkili bir besindir. Ilık su ile kaynatıldıktan sonra yoğun halde boyun bölgesine sürüldüğü takdirde boyun romatizması ve boyun ağrılarına iyi gelmektedir.
Mercimek Unun içerisinde bulunan besinler sayesinde özellikle yeni çocuğu olmuş annelerin sütünün arttırıldığı bilinmektedir. Hakeza mercimeğin yapısında bulunan proteinin fazlalığı sayesinde açlık hissi oluşturmaz. Ayrıca mercimek unu, dövülmüş nane ve kekikle karıştırılarak zeytinyağı ile bir karışım oluşturulduğu takdirde karaciğere fayda sağlandığı bilinmektedir. Besin değerinin fazla olması nedeniyle evlerde annelerimiz tarafından sürekli kullanılan bir besin maddesi olan mercimek ununun bugün sizlerle mercimek unu çorbası yapılışını anlatacağım.
Mercimek Unu Çorba Malzemeleri
Yarım çay bardağı ince kıyılmış soğan,
1 çorba kaşığı kadar tereyağı,
5 çorba kaşığı mercimek unu
Yarım çay bardağı su,
1 bardak haşlanmış et suyu,
Bir tutam tuz ve karabiber
Mercimek Unu Çorba Nasıl Yapılır?
Bir tencere içerisine koyulan tereyağımız eriyince üzerine soğanlar aktarılır. Soğanlar pembeleşince üzerine mercimek unu eklenir ve karıştırılır.
Soğanlar ile bütünleşen mercimek unu üzerine daha önceden hazır edilen et suyu ve yarım bardak kadar su eklenerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Çorbamız karışınca üzerine yeteri kadar tuz ve karabiber eklenir. Mercimek unu kaynayınca hafiften koyu bir hal alır. Sıcak olarak servis tabaklarına alınarak servis edilir.
Afiyet olsun.
21.01.2024 06:44:40
Mercimek Unu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Dün akşam misafirlere mercimek unu çorbası ikram ettim. Mercimek çorbası unuyla yapmış olduğu çorba oldukça lezzetli olmuştu. Ancak çorba inanılmaz derecede katı olmuştu. Acaba çorbanın katı olmasını engellemek amacıyla ne kadar su ile mercimek çorbası unu karıştırılmalıdır? Kullanılması gereken suyun ölçü miktarı nedir? Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Hilal . 01.10.2018 20:49:27
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024