Kıymalı Yeşil Mercimek, mercimek özellikle içerdiği protein, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan bir besin kaynağıdır. Tüketimi sağlık açısından oldukça faydalıdır. Kıyma ile yeşil mercimeği pişirdiğiniz zaman daha lezzetli olmaktadır. Ayrıca kıyma yüksek miktarlarda protein ve daha pek çok mineral barındırdığı için sağlık açısından kırmızı et tüketimi önemlidir.
Yeşil mercimek yemeğini kıyma ile pişirdiğiniz zaman daha besleyici ve sağlıklı bir yemek haline gelmektedir. Çoğunlukla herkes mercimek yemeğini pek fazla tüketmek istemez. Hatta yeşil mercimek pek çok hastalıkta ve diyet listelerinde yeşil mercimek yemeği, salatası ya da çorbası yer almaktadır. Bu nedenle çocuklarımıza mutlaka mercimek yemeğini sevdirmemiz gerekmektedir. Ayrıca besleyici olan kıymalı yeşil mercimek yemeği oldukça kolay ve kısa zamanda hazırlanan yemeklerden birisidir.
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeleri
1 kâse yeşil mercimek
250 gram orta yağlı dana kıyma
3 adet orta büyüklükte kuru soğan
2 adet orta büyüklükte domates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tepeleme margarin
4 su bardağı et suyu (Yoksa normal su)
Yeterli miktarda tuz
Karabiber
İsteğe bağlı kırmızı pul biber
2 litre su (Mercimeği haşlamak için)
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır?
İlk önce yeşil mercimeği bir gece öncesinden ıslatalım.
Ertesi gün olunca ıslattığımız yeşil mercimeği süzelim. Daha sonra tencereye suyu ilave edelim ve içerisine mercimekleri atarak yaklaşık 10-15 dakika arasında haşlayalım. Haşlanan yeşil mercimekleri süzerek başka bir kabın içine alalım. Bu arada kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik olarak doğrayalım. Başka bir tencerenin içerisine margarini ilave ederek eritelim. Eriyen margarinin üzerine soğanları ekleyerek rengi şeffaf olana kadar kavuralım. Daha sonra kavrulan soğana kıymayı ekleyelim ve kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurma işlemine devam edelim. Karabiber ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Ardından domateslerin kabuklarını soyalım, küçük olacak şekilde doğrayalım. Doğradığımız domatesleri, salçayı ve et suyunu ilave ettikten sonra ocağın altını kısalım ve pişirmeye devam edelim. Daha önceden haşlanan yeşil mercimekleri de içerisine ilave ettikten sonra yaklaşık olarak 20 dakika kadar yemeği pişirelim. Kıymalı yeşil mercimek yemeği piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve dinlenmesi için 10 dakika bekletelim. Kıymalı yeşil mercimek yemeği servise hazır Afiyet olsun.
19.01.2024 07:11:00
Kıymalı Yeşil Mercimek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
tarifiniz üzerine kıymalı yeşil mercimek yemeği yaptım.tadı ve görünümü harika oldu..teşekkürler..ancak tarifte kaç kişilik olacağı yazılmadığı için 2 kişi dört gündür yiyoruz..yinede doyamadık. orhan . 04.01.2017
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024