Beyaz Mercimek Çorbası: Mercimek çorbası sık sık yapılarak sofralardan eksik edilmeyen, zengin lif kaynağına sahip bir çorba çeşididir. Beyaz mercimek çorbası ise aslında lokanta usulü dediğimiz süzme mercimek çorbasıdır. Yani evde yapılandan pek bir farkı yoktur ama ne kadar evde uğraşılsa da lokantadaki lezzet olmamaktadır. Bu yazımda sizler için beyaz mercimek çorbası tarifi veriyorum.
Harika kokusu ve lezzetiyle lokantada yapılandan daha lezzetli olacağına garanti verebilirim. Kolay gelsin.
Beyaz Mercimek Çorbası İçin Gerekli Olan malzemeleri
1 su bardağı dolusu sarı mercimek
1 adet orta boy soğan
2 diş orta boy sarımsak
3 ya da 4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu un
4 su bardağı sıcak su
2 su bardağı et suyu
Yarım limon suyu
Göz kararı tuz
Beyaz Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Beyaz mercimek çorbasını yapmak için ilk olarak, soğan yemeklik olacak şekilde doğranır. Ardından sarımsaklar da soyularak ezilir. Orta boy bir tencerenin içerisine sıvı yağ koyulur ve ocağa alınır. Orta ateşte yağ kızınca hazırlanan soğan ve sarımsaklar eklenir ve kavrulana kadar karıştırılır. Bu arada un elenir. Kavrulma işleminin ardından içine elenmiş un ilave edilir ve devamlı olarak karıştırılıp, iyice kavrulması beklenir. İyice kavrulmayan un çorbada koku verecektir. Bu sebeple kavurma işleminin iyi yapılması önemlidir. Daha sonra önceden güzelce yıkanan sarı mercimek de tavaya eklenir.
Tüm malzemeler iyice karıştırılır. Ardından sıcak su ve et suyu eklenir ve orta ateşteki ocakta mercimekler patlayıncaya dek pişirilir. Son olarak, çorba karıştırıcı yardımıyla iyice ezilir ve içine limon suyu ile göz kararı tuz ilave edilip ocaktan alınır. Hazır olan beyaz mercimek çorbası servis kâselerine koyularak sıcak servis edilir. Dileğe göre üzerine yağda yakılmış pul biber ya da küp doğranıp kızartılmış ekmek ekleyerek de servis edilebilir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 07:03:32
Beyaz Mercimek Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba bu mercimek çorbasını ben çok severim. Lokantalarda sürekli isterim fakat evde yaptığım bu tarifler ile böyle olmuyor. Pişirirken bi sıkıntı yok ama daha sonra suyu üstüne çıkıyor ve malzeme alt kısma doğru iniyor. Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum. Bilgi verir misiniz Akın Can . 03.09.2018
Emel Saymaz : Evde yapılan mercimek çorbası çoğunlukla kemik suyu ile yapıldığından dolayı daha lezzetli oluyor. Ayrıca evde yapılan çorbanın iyice ezilerek telden geçirilmesi sonrasında katılık azalacaktır. Size tavsiyem çorba piştikten sonra iyice blender ile çorbayı çekin. Et suyu veya kemik suyu kullanırsanız lokantadaki lezzeti yakalarsanız. 05.09.2018 22:45:29
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024