Terbiyeli Mercimek Çorbası
Terbiyeli mercimek çorbası, Mercimek, baklagillerden beyaz çiçekli bir tarım bitkisidir, besin değeri yüksek ufak taneli sarı, kırmızı ve yeşil olarak çeşitleri vardır. Lifli ve bol proteinli B vitamini, demir, Kalsiyum, manganez, sodyum, bakır, çinko ve fosfor bakımından zengin içerikli besin kaynağıdır.
Terbiyeli m
ercimek çorbası için gerekli malzemeler- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet büyük boy patates
- 2 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
- 9 -10 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
Terbiyesi için gerekli malzemeler- 1 adet limonun suyu
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için gerekli malzemeler- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- Nane
- Kırmızı pul biber
Terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır?
Mercimekleri yıkayıp suyunu süzelim, sonra soğanı, patatesi, havucu soyup yıkayalım. Patatesleri rendeden geçirelim, kesme tahtasında soğanı ve havucu doğrayalım. Tencereye yağı koyup içerisine önce soğanı, patatesi ve havucu koyalım, 4-5 dakika kavuralım. Mercimeği, karabiberi ve tuzu da koyup 3-4 dakika kavuralım, sonra sıcak suyu da koyup mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Mercimekler pişince blenderden geçirelim. Bir kâse içerisine yumurtayı, limonu, yoğurdu koyup iyice karıştıralım, yapmış olduğumuz çorbadan kâseye azar azar koyarak terbiyeyi sıvılaştıralım.
Bu karışımı da pencereye yavaş yavaş dökerek karıştıralım. Tencereyi ateşe koyup 3-4 dakika kaynatalım. Bir tavanın içerisine tereyağını koyalım içerisine naneyi, pul biberi de ilave edip 1-2 dakika kavuralım ve bu karışımı da tencerenin içerisine dökelim ve servis kaselerine koyalım.
Afiyet olsun.
19.01.2024 02:24:25
Terbiyeli Mercimek Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|