{ "title": "Yeşil Mercimek", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/yesil-mercimek.jpg", "date": "19.01.2024 06:18:32", "author": "Mehmet DEMİR", "article": [ { "article": "Yeşil Mercimek, vitamin ve lif yönüyle oldukça önemli bir besindir. İçinde yüksek bir seviyede yararlı karbonhidratlar mevcuttur. Fakat yüksek oranlı karbonhidrat içeriyor olmasına rağmen, glisemik indeksi oldukça düşüktür. Bunun sebebi uzun süreli sindirimden kaynaklanmaktadır. Uzun süren besin sindirimi karbonhidratların kana çok yavaş bir şekilde karışmasına neden olur. Bir tabak yeşil mercimek yemeği normal bir insanı gün boyunca tok tutmaya yetecektir.

Yeşil mercimek B grubu vitaminleri açısından zengin aminoasitleri içeren bir besin olma özelliği taşımaktadır. Bu besinin sahip olduğu besin değerini korumak oldukça güç bir durumdur. Yeşil mercimek pişirirken dikkat edilmesi gerekilen en önemli pişirme tekniği, yeşil mercimekleri öncelikle güzel bir şekilde yıkamak. Ardından suda bekletip, bu beklettiğimiz suyu döküp temiz su ilave ederek düdüklü tencere yardımıyla pişirmektir. Yeşil mercimek pişirirken kuru soğan ya da dilimlenmiş biber koyma ayrı bir lezzet vermesinde yardımcı olmaktadır. Pişirilmiş yemeğin her zaman daha az kalorili ve sağlıklı olduğunu göz önüne aldığımız zaman 230 kaloriye sahip bir tabak mercimek yemeyi 1200 kaloriye sahip olan bir porsiyon iskender yemeğine tercih etmemiz gerekmektedir.

Yeşil Mercimeğin Faydaları Nelerdir?
Genellikle tercih edilmeyen bu besinin faydaları saymakla bitmemektedir. Faydaları göz önüne alındığı zaman haftada birkaç sefer tüketmenin hem damak tadınız açısından hem de vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri karşılaması açısından tüketmekte fayda vardır. Çocuklarınıza bu bakliyatı sevdirmeyi kesinlikle unutmayın.
" } ] }