{ "title": "Yeşil Mercimek Pilavı", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/yesil-mercimek-pilavi(2).jpg", "date": "19.01.2024 00:20:59", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yeşil Mercimek Pilavı, farklı lezzetiyle sizleri de kendine hayran bırakacaktır. Bulgur ve yeşil mercimek bir arada adeta bir vitamin ve protein deposudur. Üstelik yapılışı hiç de zahmetli değildir. Hatta yeşil mercimeği evde haşladığınızda birazını buzluğa atarak, bu şekilde pilavınızı daha pratik hazırlayabilirsiniz. Şeker hastaları bile bu pilavı rahatlıkla tüketebilir. Çünkü pirinçle yapılan pilavlar kan şekerini hızla yükseltir. Şimdi bu tarifi hep birlikte hazırlayalım. Kolay gelsin.

Yeşil Mercimek Pilavı Malzemeleri
Yeşil Mercimek Pilavı Nasıl Yapılır?

Yeşil mercimek ayıkladıktan sonra yıkanır ve süzülür. Yıkanan mercimekler su dolu tencereye alınarak kara suyunun çıkması için yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar kaynatılır. Haşlanan mercimekler duru su ile iyice yıkanır ve süzgeçten geçirilir. Sularının süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Pilavın yapılacağı tencerede sıvı yağ konur. Kuru soğan kabukları soyularak önce yıkanır. Daha sonra ince ince doğranarak tencereye ilave edilir ve kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine haşlanmış mercimekler ve baharatlar ilave edilir. Mercimekler 5 dakika kadar kavrulduktan sonra bulgurlar ilave edilir ve kavurma işlemine devam edilir. Son olarak su ilave edilir. Tercihe göre et suyu da kullanılabilir. Ölçüye göre 1,5 su bardağı et suyu ve 2 bardak su kullanılarak da yapılabilir. Pilavın suyu kaynayınca ocağın altı kısılır. Pilav ara ara kontrol edilerek pişip pişmediğine bakılır. Pilav suyunu çekince ocaktan alınır. Demlenmesi için üzerine havlu kâğıt serilir. Demlenen yeşil mercimek pilavı karıştırılır. Servis tabağına alın ve pilavınızı sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.

" } ] }