{ "title": "Yeşil Mercimek Köftesi", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/yesil-mercimek-koftesi(1).jpg", "date": "21.01.2024 05:18:57", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Yeşil mercimek köftesi: bayanların günlerde sürekli tercih ettiği bir köfte çeşididir. Yapımı çok kolay ve tat bakımından oldukça lezzetli bir köftedir. Bayanların günlerde tercih etmesinin en büyük nedenlerinden biri de görsel olarak çok güzel durmasıdır. Yeşil mercimek emziren annelerin sütünü olmasına da yardımcı olur. Bu yüzden hamile ve emziren bayanların tüketmesi gereken bir köftedir. Masrafı çok olmayan bir köfte olduğu için sofralarda sürekli yer alır.

Yeşil Mercimek Köftesi Malzemeleri
Yeşil Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Köftemize başlamadan önce derin bir tencere alıyoruz. İçine yeşil mercimeği ve su koyup, ocağa koyuyoruz. Ocağın orta ateşte yanan kısmında mercimeği haşlıyoruz. Mercimek haşlanırken kuru soğanı küp-küp doğruyoruz. Farklı bir tavaya sıvıyağ koyup ocağın diğer gözüne koyuyoruz ve altını yine orta ateşte açıyoruz. Yağ ısındıktan sonra doğradığımız soğanı tavaya koyup kavuruyoruz. Soğan kavrulduktan sonra salçayı da ekleyip bir iki tur daha bu şekilde kavuruyoruz. Sosun içine en son baharatları da atıp ocağı kapatıp, tavayı ocaktan alıyoruz. Soğan ve salça soğurken, haşlanan mercimeği ocaktan alıp suyunun yarısını süzüyoruz. Kalan sulu mercimeğin içine bulguru boşaltıp, on beş dakika kadar bulgurun yumuşamasını bekliyoruz. Bulgur kalan suyu çektiği için hazırladığımız ve soğumaya bıraktığımız sosu bulgur ve mercimeğin üzerine döküyoruz. Bu şekilde dinlenirken, taze soğanı ve maydanozu doğrayıp üzerine ekliyoruz. Sonra yoğurmaya başlıyoruz. Köftemizi yoğurup hazırladıktan sonra, sıkma yaparak servis tabağına alıyoruz. Yanında turşu, ayran ve marulla servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }