{ "title": "Tereyağlı Mercimek Çorbası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/tereyagli-mercimek-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 05:21:01", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Tereyağlı mercimek çorbası, çok sevilen mercimek çorbalarından biridir. Yağımı oldukça kolay ve pratik olan bir çorbadır. Mercimek çorbası Anadolu'da eski zamanlarda sabah kahvaltılarında bile tüketilebilen bir çorba türüdür. Çok lezzetli ve doyurucu bir çorbadır. Oldukça da faydalı bir çorbadır. Sevmeyeni yoktur. Yemek yapamadığımız zamanlarda hemen bir çorba yaparak günümüzü kurtarabiliriz. Yine kış aylarında her gün sofralarımızda bulunur. Yemek öncelerinde tüketilerek birden ağır yemek yemektense midemizi rahatlatabiliriz. Şimdi güzel bir tereyağlı mercimek çorbası tarifimize bakalım.

Tereyağlı mercimek çorbası yapımı için gerekli malzemeler
Tereyağlı mercimek çorbası nasıl yapılır?

Çorbamızın yapımı için ilk olarak mercimek yıkanır ve süzülerek bir tencereye alınır. Soğan patates ve havuç soyulur yıkanır ve onlarda tencereye doğranarak eklenir. Üzerine salça eklenir ve bir litre kadar su konulur, tuzu eklenir. Tencere ocağa alınır ve çorba pişirilir. Çorba pişince blenderden geçirilir. Ayrı bir tavaya tereyağı pul biber ve kuru nane konularak ocağa alınır ve iyice kavrulur. Tereyağı kavrulunca çorbanın üzerine dökülür. Ardından kaselere alınır ve yanına limon dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }