{ "title": "Süzme Mercimek Çorbası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/suzme-mercimek-corbasi(2).jpg", "date": "21.01.2024 15:15:31", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Süzme mercimek çorbası, kırmızı mercimek en önemli bakliyatlardan bir tanesidir. Çorbası ise en çok bilinen ve sıkça pişirilen yemekler arasında yer alır. Yapımı çok pratiktir. Ayrıca çok da lezzetlidir.

Süzme Mercimek Çorbası Malzemeleri
Süzme Mercimek Çorbası Üzeri için
Süzme Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Kırmızı mercimekler yıkanarak süzülür. Tencere içerisinde yağ kızdıktan sonra kırmızı mercimekler ilave edilerek kavrulur. Kırmızı mercimekler renk değiştirene kadar aralıksız olarak yaklaşık 10 dakika kadar kavrulur. Kavurma işleminden sonra tencereye kaynamış su ve tuz ilave edilir. Et bulyon da eklenerek yaklaşık 30-40 dakika kaynatılır. Et bulyon tüm süpermarketlerden kolaylıkla temin edilebilir. Ayrıca et bulyon yerine et suyu da tercih edilebilir. Kırmızı mercimekler iyice kaynadıktan sonra tencereden alınır ve bir süzgeç yardımıyla ayrı bir kapa süzülür. Çorbanın yapılacağı tencereye bir miktar sıvı yağ eklenerek un kavrulur. Unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edilir. Un kavrulduktan sonra süzülen kırmızı mercimekler tencereye ilave edilir. Unun topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Kıvamı çok yoğun olursa sıcak su ilave edilerek inceltilebilir. Çorba istenilen kıvama ulaşınca ocaktan alınır. Ayrı bir tavada kuru nane ve pul biber yağda kızdırılır. Üzerine dilimlenmiş ekmekler eklenir. Ekmekler kıtır olana kadar kavrulur. Servis tabağına alınan süzme mercimek çorbası üzerine hazırlanan kıtır ekmekler ilave edilir. Çorba sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }