{ "title": "Sebzeli Mercimek Çorbası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/sebzeli-mercimek-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 10:15:35", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Sebzeli mercimek çorbası, sebzeli mercimek çorbası içerisinde birçok sebze bulunmasından dolayı oldukça faydalı bol vitaminli bir çorbadır. Kış aylarında sofraların olmazsa olmazı çorbalarındandır. Hem lezzetli hem bol vitaminli bir çorba türüdür. Herkes tarafından sevilerek tüketilir. İçeriğindeki sebzeler damak tadına göre farklılık gösterebilir. Kimi sadece birkaç sebze kullanarak yaparken kimisi de birçok sebzeyi bir arada kullanarak yapar. Sebzeli mercimek çorbasının tüm malzemeleri çiğ olarak kullanıldığından tüm vitaminlerini çorbanın suyu içerisine bırakır ve çok lezzetli olur. Bu şekilde yapılıyor olması çok da pratik olmasını sağlar. Şimdi çorbanın yapımına bakalım.

Sebzeli mercimek çorbası yapımı için gerekli malzemeler
Sebzeli mercimek çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın yapımı için ilk olarak soyulması gereken patates, soğan ve sarımsak gibi sebzeler soyulur. Tüm sebzeler yıkanır ve gelişi güzel doğranır. Doğranan sebzeler bir tencereye alınır. Ardından mercimek yıkanır ve suyu süzülerek tencereye eklenir. İki litre kadar su eklenir. Salça, yağ, tuz ve nane, pul biber, karabiber eklenir. Tencere ocağa alınır. Altı açılır ve sebzeler tam pişinceye kadar kaynatılır. Daha kısa süre de pişsin isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Sebzeler pişince tencere ocaktan alınır ve çorba blenderden geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir. Ardından kaselere alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }