{ "title": "Salçasız Mercimek Çorbası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/salcasiz-mercimek-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 15:49:54", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Salçasız mercimek çorbası, Türk mutfağının en gözde çorbasıdır. Genellikle kış aylarında tüketilir. Kırmızı ve yeşil renkte ayrı ayrı lezzet sunan mercimek, potasyum, karbonhidrat, demir ve lif açısından oldukça zengin bir kurubaklagildir. Sofraların baş tacı olarak da bilinen mercimek çorbası aynı zamanda yemeklerden önce hazımsızlık sorununu gidererek yemeklerin daha kolay sindirimini sağlar. Mercimek çorbası aynı zamanda tokluk hissi verdiği için ekmek ve yağlı yemeklerden uzak durmayı da sağlıyor. Ülkemizde farklı yörelerde ayrı şekillerde yapılsa da salçasız mercimek çorbası her zaman tercihler arasında ilk sırada yer alıyor. Kış aylarında içimizi ısıtan bu besin deposu mercimek çorbası, tadı ile damaklarda yumuşak bir dokunuş bırakıyor. Akşamları gelen misafirler için ikinci bir yemek seçeneği sunuyor. Bu kadar faydası ve tadıyla ünlü olan çorbayı gelin birlikte hazırlayalım.

Salçasız mercimek çorbası için gerekli malzemeler
Salçasız mercimek çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle kırmızı mercimek ve pirinç güzelce süzgeçte yıkanır. Daha sonra çorbayı pişireceğimiz tencereye katılarak sırasıyla katılmaya devam edilir. Ardından soyulmuş olan sarımsaklar ilave edilir. Daha sonra dörde bölünmüş olan patates ve soğanlar ilave edilir. Ardından kırmızı biber doğrama yapılarak içine atılır. Hemen ardından sıvıyağ ve zeytinyağı eklenerek salçasız mercimek çorbasına devam edilir. En son olarak tuz, kuru nane, karabiber, pul biber ve üzerini geçecek kadar çeşme suyu katılarak karıştırılır ve ocağın üzerine katılarak önce orta ateşte daha sonra kaynamaya başlayınca altı kısılarak kaynadıktan 15 dk. Sonra kadar altı kapatılır. Daha sonra sıcaklığı hemen geçmeden karıştırıcı yardımıyla iyice homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Buradaki gibi bütün malzemeleri içerisine atıp yaparsanız hem daha pratik hem de daha homojen bir çorba elde etmiş olursunuz. Bu işlemler yapıldıktan sonra çorbanızı bir köşeye katıp yemek saati gelince ısıtılmış şekilde güzel bir sunum yaparak servis yapabilirsiniz. Bu güzel tarifi yapmamak elde değil. Şimdiden evdeki usta aşçılarımıza kolay gelsin.

Afiyet olsun.
" } ] }