{ "title": "Salçasız Mercimek Çorbası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/salcasiz-mercimek-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 15:49:54", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Salçasız mercimek çorbası, Türk mutfağının en gözde çorbasıdır. Genellikle kış aylarında tüketilir. Kırmızı ve yeşil renkte ayrı ayrı lezzet sunan mercimek, potasyum, karbonhidrat, demir ve lif açısından oldukça zengin bir kurubaklagildir. Sofraların baş tacı olarak da bilinen mercimek çorbası aynı zamanda yemeklerden önce hazımsızlık sorununu gidererek yemeklerin daha kolay sindirimini sağlar. Mercimek çorbası aynı zamanda tokluk hissi verdiği için ekmek ve yağlı yemeklerden uzak durmayı da sağlıyor. Ülkemizde farklı yörelerde ayrı şekillerde yapılsa da salçasız mercimek çorbası her zaman tercihler arasında ilk sırada yer alıyor. Kış aylarında içimizi ısıtan bu besin deposu mercimek çorbası, tadı ile damaklarda yumuşak bir dokunuş bırakıyor. Akşamları gelen misafirler için ikinci bir yemek seçeneği sunuyor. Bu kadar faydası ve tadıyla ünlü olan çorbayı gelin birlikte hazırlayalım.