{ "title": "Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/patatesli-havuclu-mercimek-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 18:27:58", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası, kış mevsiminin vazgeçilmezidir. Birden farklı çeşidi vardır. Sadece kırmızı mercimekten yapılabildiği gibi sebzeler eklenerek de yapılabilir. İçerisine konulan malzemelerin yüksek besin değerleri sebebiyle çorbalar arasında en çok tercih edilenidir. Birden farklı çeşidi vardır.

Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası Malzemeleri
Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası Sosu için
Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğanlar kabukları soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Patatesler ve havuçlar kabukları soyulur, yıkanır ve küp şeklinde doğranır. Kırmızı mercimekler ve pirinçler yıkanır, süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Sıvı yağ konulmuş tencereye önce soğanlar ilave edilir ve kavrulur. Ardından patatesler, havuçlar eklenir ve 5 dakika kadar kavrulur. Daha sonra mercimekler ve pirinçler ilave edilir. Pirinç ve patateste bulunan nişasta çorbaya kıvam katacaktır. Son olarak domates ve biber salçası, tüm baharatlar da ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Son olarak kavrulan malzemelerin üzerine 2 litre su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Çorbanın daha lezzetli olması için 1 litre su, 1 litre et suyu kullanılabilir. Yaklaşık olarak 30-40 dakika kaynatılır. Tüm malzemeler eriyince tencerenin altı kapatılır. Aynı tencere içerisinde el blendrı sayesinde tüm malzemeler püre haline getirilir. Ayrı bir tavada kuru naneler tereyağında kızdırılır. Çorbanın üzerine dökülerek karıştırılır. Sosun çorbanın içine karışması için yaklaşık çorba 5 dakika daha kaynatılır. Servis tabağına alınan patatesli havuçlu mercimek çorbası sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }