{ "title": "Mercimekli Pirinç Pilavı", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/Mercimekli-Pirinc-Pilavi-64.jpg", "date": "20.01.2024 04:01:24", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Mercimekli Pirinç Pilavı, Türk mutfağında en sık olarak yapılan ve her sofrada mutlaka yeri olan lezzetlerden bir tanesi de pirinç pilavıdır. İster sade ya da şehriyeli pişirin, isterseniz mercimekli, domatesli, salçalı, etli ve daha pek çok farklı malzeme kullanarak pişirmek mümkündür. Mercimekli pirinç pilavı hem çok lezzetli hem de oldukça pratik olarak hazırlanan bir yemektir. Özellikle tavuk yemeklerinin, et yemeklerinin ve kuru fasulye nohut'un yanında müthiş bir ikili oluşturmaktadır. Herkesin damak lezzeti farklı olduğu için her çeşit pirinç pilav pişirmek mümkündür. Ancak mercimekli pirinç pilavı gerçekten denemesi gereken mükemmel lezzetlerden bir tanesidir. Ayrıca pirinç pilavının içerisindeki yeşil mercimekler gerçekten görünüm olarak çok güzel oluyor.

Mercimekli Pirinç Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Mercimekli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pilavlık pirinci ılık suyun içerisine yarım saat ıslatalım. Islanan pirinçleri yıkayalım ve süzelim. Kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra ince yemeklik olacak şekilde doğrayın. Ardından pilav tenceresinin içine bir miktar zeytinyağı ekleyelim ve kuru soğanı ilave edip kavurmaya başlayalım. Soğanlar pembeleşince içine süzdüğümüz pirinci ekleyip 5-10 dakika kavuralım. En son içerisine tuzunu, tereyağını ve karabiberini ilave edip karıştıralım. Kaynamış sıcak suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve ocağın alını kısalım. Pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pilavı pişirelim. Pirinç pilavı piştikten sonra önceden haşlanan yeşil mercimeği ilave edip karıştıralım ve dinlenmesi için bekleyelim. Mercimekli pirinç pilavı dinlendikten sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

" } ] }