{ "title": "Mercimekli Pilav", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/Mercimekli-Pilav-44.jpg", "date": "20.01.2024 04:10:45", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Mercimekli Pilav, Kış aylarının vazgeçilmezi olan mercimek çoğu mutfaklarda çorba olarak tüketiliyor. Bunun yanında da çeşitli farklı lezzetlerle de mutfakta yerini alıyor. Mercimekli pilav, mercimekli köfte veya mercimekli börek gibi lezzetler damaklarda tadını bırakan tariflerdendir.

Mercimekli pilav birçok meze ile birleştirilerek güzel bir sunum haline getirebileceğiniz bir yemektir. Turşu, yoğurt, salata veya çorba gibi çeşitlerle bir araya getirerek misafirlerinize sağlıklı ve lezzetli bir servis yapılabilir. Bununla beraber mercimeğin tam bir vitamin ve mineral deposu olduğunu bilmek gerekir. Ayrıca tok tutma özelliğinden dolayı diyet yapan bayanlar da rahatlıkla tüketebilirler.

Mercimekli pilav için gerekli malzemeler
Mercimekli pilav nasıl yapılır?

Orta boy bir tencerede alabildiği kadar suyla beraber mercimek haşlanır. Mercimek tam açılmayacak kadar haşlanmalıdır. Mercimek haşlandıktan sonra bulgur yıkanır ve içine dökülür. Suyunu çekene kadar beraber ağzı kapalı şekilde pişirilir. Mercimek ve bulgur pişerken, soğan soyulup yıkandıktan sonra küp-küp doğranır ve zeytinyağında ayrı bir tavada kavrulur. Piştikten sonra mercimekle bulgurun üzerine kavrulmuş soğan eklenir. Tuzu ve pul biberi atılıp karıştırılır. İsteğe göre salata veya turşuyla da beraber servis yapılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }