{ "title": "Mercimekli Patates Köftesi", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/Mercimekli-Patates-Koftesi-26.jpg", "date": "21.01.2024 15:58:46", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "
Mercimekli Patates Köftesi, Mercimekli patates köftesinin farklı tarifleri vardır. Kimileri kızartarak, kimleri fırınlayarak, kimileri ise bildiğiniz mercimek köfte benzeri yapıyorlar. Oldukça lezzetli yapımı pratik, kolay evinizde bulunan malzemelerinizle mercimekli patates köftesi tarifi vereceğiz. Denemenizi tavsiye ederiz. Emin olun hiç pişman olmayacaksınız.

Mercimekli Patates Köftesi İçin Malzemeleri
Bulamak için
Garnitür olarak
Mercimekli Patates Köftesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri soyup bir tencereye içerisine su koyup kaynamaya bırakın. Aynı zamanda farklı bir tencereye mercimeği yıkayıp ekleyin ve su ekleyerek kaynamaya bırakın. Başka bir derin kapta ince bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek yumuşamasını bekleyin. Kuru soğanı mutfak robotundan geçirin veya isteğe göre ince, ince doğrayın. Derin bir kapta haşlanan patatesi rendeleyin, haşlanan kırmızı mercimeği süzerek üzerine ekleyin ve daha sonra da suyunu çekmiş ve dinlenip yumuşamış olan bulguru ekleyin. Malzemeleri bir kasık yardımı ile harmanlayın. Karıştırdığınız malzemenin içerisine doğradığınız soğanı ekleyin, ardından domates ve biber salçalarını ekleyip harmanlamaya devam ediniz. Kaşığı bırakıp üzerine göz kararı tuz ekleyerek elinizle harmanlamaya devam edin. Harmanlama işlemi bittikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekiller veriniz. Ayrı bir kaba galeta ununu koyunuz, şekil verdiğiniz köfteleri galeta ununa bulayın. Bir tavaya zeytinyağını koyunuz ve tüpün üzerine alınız. Kızaran zeytinyağına galeta ununa bulanan köftelerinizi içerisine ekleyerek önlü arkalı kızartınız. Kızartma ağır gelir diyorsanız hazırlanış aşamasında içerisine biraz yağ ekleyiniz ve öyle yoğurunuz. Yoğurup şekil veriniz ve galeta ununa bulayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt yardımı ile diziniz. Yağlı kâğıt tepsiye yapışmasına engel olacaktır. 150 derecelik fırında 15-20 dakika kızartın. Servis tabağına marulları serin üzerine köftelerinizi alın. Domatesleri dilimleyin ve yeşil soğanla süsleyin. Garnitür olarak kullandığınız marul, domates ve yeşil soğanla afiyetle yiyiniz.
" } ] }