{ "title": "Mercimekli Kısır", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/Mercimekli-Kisir-41.jpg", "date": "19.01.2024 14:22:56", "author": "Fatoş Özçelik", "article": [ { "article": "
Mercimekli kısır, mercimek doyurucu ve lezzetli bol protein içeren besindir. Bu yüzden kısıra katıldığı zamanda çok lezzet veren ve sunum olarak da güzel görünmektedir.

Mercimekli kısır malzemeleri şunlardır
Mercimekli kısır nasıl yapılır?

İlk olarak mercimekleri yıkayıp daha sonra üstü bata su ilave ettikten sonra haşlayalım. Haşlandıktan sonra içerisine kısırlık bulguru ilave edip karıştıralım 2-3 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Bulgurlar şişene kadar ağzını kapatıp bekleyelim. Başka bir tencereye sıvı yağı, salçaları koyduktan sonra karıştıralım. İçerisine kimyonu, tuzu ve istenilen baharatları koyup karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Taze soğanı, dereotunu, maydanozu ince ince kıyalım. Bulgurlu mercimekli karışımın içerisine salçalı karışımı ilave edip karıştıralım. Taze soğanı, maydanozu, dereotunu ilave edip karıştıralım. İsteğe göre içerisine kısırlık baharat veya farklı baharatlar koyabilirsiniz. Baharatlar daha çok lezzet vermektedir. Mercimekli kısır hazır.

Not: Mercimek haşlanırken suyu fazla gelirse suyu biraz alınabilir.
" } ] }