{ "title": "Mercimekli Haşhaşlı Börek", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/Mercimekli-Hashasli-Borek-69.JPG", "date": "21.01.2024 11:45:12", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Mercimekli Haşhaşlı Börek, eğer sizde çıtır çıtır bir börek yemek istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aynı katmer böreği gibi çıtır bir kıvamda oluyor. Özellikle beylerin ve çocukların severek tüketeceği bu muhteşem böreği sizlerde hazırlayabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan mercimekli haşhaş böreği özellikle haşhaşlı sos ile lezzetlendirilen ve iç malzemesi mercimek ile farklı bir lezzette olan börek çeşididir. Bu böreği çay saatinde arkadaşlarınıza, altın gününe gelen dostlarınıza, çocuklarınıza ve değerli eşinize bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Ayrıca hazır yufka ile hazırlandığı için hanımların zamandan tasarruf etmesine yardımcı olmaktadır.

Mercimekli Haşhaş Börek İçin İhtiyaç Duyulan Malzemeleri
Mercimekli Haşhaş Böreğin Sosu için
Mercimekli Haşhaş Börek Nasıl Yapılır?

İlk önce tavanın içerisine bir miktar zeytinyağı koyalım, bu arada kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra ince olacak şekilde yemeklik doğrayıp soteleme işlemine başlayalım. Ardından sotelenen soğanın içine domates salçasını ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar birkaç dakika kavuralım. Önceden haşlanan yeşil mercimeği ilave ettikten sonra tuzunu, karabiberini ve kırmızı pul biberini ekledikten sonra karıştıralım. En son maydanozu incecik kıyıp tavaya ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın üzerinden alalım ve soğumaya bırakalım. Daha sonra kâsenin içine haşhaşı alalım, zeytinyağını yavaş bir şekilde ilave ederek haşhaşı inceltelim. Hazır aldığımız yufkaları mutfak tezgâhının üzerine serelim, üzerine hazırladığımız haşhaşlı sostan birkaç kaşık döküp fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürelim. İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serelim ve yine aynı şekilde haşhaşlı sosu her yerine yayalım. Yufkaları bıçak ile önce dörde, ardından istediğiniz büyüklükte her parçayı keserek ayırın. Üçgen olarak kestiğimiz yufkaların üst kısmına iç malzemeden bir miktar koyduktan sonra rulo şeklinde saralım. Diğer yufkaları da 2'şerli olarak aynı işlem ile hazırlayalım. 6 adet yufkadan tam olarak 36 adet börek hazırlayabilirsiniz. Ardından hazırladığımız mercimekli haşhaş böreklerini fırın tepsisine dizelim. Üzerine kalan haşhaş sosundan sürelim, önceden 200 derecede turbo ayarında ısıttığımız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Eğer fırınınızda turbo ayar yoksa fırını 210 dereceye ayarlayıp orta kısımda pişirebilirsiniz. Daha sonra fırında pişen mercimekli haşhaş börekleri servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }