{ "title": "Mercimekli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/Mercimekli-Bulgur-Pilavi-46.jpg", "date": "19.01.2024 16:03:04", "author": "hasan günü", "article": [ { "article": "
Mercimekli bulgur pilavı çok eski zamanlardan beri Anadolu'da tüketilen bir yemek çeşididir. Bu yemek haşlama yöntemiyle yapıldığı yapıldığından dolayı içerisinde barındırdığı zengin vitamini kaybetmemektedir. Bu yemeği yapım olarak kolay olması ve pratik lezzet içerdiği için tercih edebilirsiniz. Pişirimin bir gün öncesinden yapılması durumunda yanında yapmış olduğunuz farklı yemeklerin yanında soğuk olarak da tüketilebilir.

Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeleri
Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Mevcut mercimeğinizi 2 bardak su ile hafif haşlayın. Kaynama başlayıncaya altını kısarak 4-5 dakika daha haşlayın. Tereyağının yanmaması için ilk önce tencerenin dibi sıvı yağ ile hafif ıslatılır ve ardından tereyağı üzerine ilave edilir. Ardından ince ince doğranmış olan soğanlar yağda renk değiştirinceye kadar iyice kızartılır. Pembeleşen soğanların üzerine daha önceden haşlanmış olan bulgur ilave edilir ve iyice karıştırılır. Karıştırılan bulgurun üzerine daha önceden kaynatmış olduğunuz mercimek suyunu da ilave ederek üzerine damak zevkinize göre yeteri miktarda tuzunuzu ekleyin. 1.5 su bardağı miktarınca koymuş olduğunuz mercimeğinize oran olarak 1,5 su bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra bulgurunuzu iyice karıştırıp kısık ateşe alarak su kuruyuncaya kadar pişirin. Su iyice kendini çektikten sonra kapağını kapattığınız bulgurunuzu ortama on dakika kadar beklemeyen alın ve ardından servis edin.

Afiyet olsun.

NOT: Mercimekleri haşladığımız suyu dökmemenizi tavsiye ederim çünkü bulgurunuzun hem vitamini gitmez hem de bulgurunuz kendi suyuyla daha lezzetli olacaktır.

" } ] }