{ "title": "Mercimek Unu", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/mercimek-unu-1576.jpg", "date": "21.01.2024 06:44:40", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Mercimek Unu, Çekilmiş mercimekten elde edilen mercimek unu oldukça faydalı ve sağlıklı bir besindir. Birçok aktar tarafından ilaç tedavisinde kullanılan mercimek unu yemeklerin yanı sıra lapa halinde yapılarak, yanık bölgesine konulduğu taktir de ağrıyı kesmektedir. Hakeza balgam yarası ve egzamanın kurumasında etkili bir besindir. Ilık su ile kaynatıldıktan sonra yoğun halde boyun bölgesine sürüldüğü takdirde boyun romatizması ve boyun ağrılarına iyi gelmektedir. Mercimek Unun içerisinde bulunan besinler sayesinde özellikle yeni çocuğu olmuş annelerin sütünün arttırıldığı bilinmektedir. Hakeza mercimeğin yapısında bulunan proteinin fazlalığı sayesinde açlık hissi oluşturmaz. Ayrıca mercimek unu, dövülmüş nane ve kekikle karıştırılarak zeytinyağı ile bir karışım oluşturulduğu takdirde karaciğere fayda sağlandığı bilinmektedir. Besin değerinin fazla olması nedeniyle evlerde annelerimiz tarafından sürekli kullanılan bir besin maddesi olan mercimek ununun bugün sizlerle mercimek unu çorbası yapılışını anlatacağım.

Mercimek Unu Çorba Malzemeleri
Mercimek Unu Çorba Nasıl Yapılır?

Bir tencere içerisine koyulan tereyağımız eriyince üzerine soğanlar aktarılır. Soğanlar pembeleşince üzerine mercimek unu eklenir ve karıştırılır. Soğanlar ile bütünleşen mercimek unu üzerine daha önceden hazır edilen et suyu ve yarım bardak kadar su eklenerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Çorbamız karışınca üzerine yeteri kadar tuz ve karabiber eklenir. Mercimek unu kaynayınca hafiften koyu bir hal alır. Sıcak olarak servis tabaklarına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.

" } ] }