{ "title": "Mercimek Pilavı", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/mercimek-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 19:01:22", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Mercimek pilavı, Mercimek pilavı çok faydalı ve çok sağlıklı bir pilavdır. Yapımı çok kolay ve tat bakımından oldukça güzel bir pilavdır. Görsel bakımdan da güzel durduğu için bayanların günlerde sıkça tercih ettiği pilav çeşitleri arasında yer alır. Mercimek pilavı doyurucu özelliği ve hafif olması açısından diyet listelerinde de yer alır. Emziren bayanlar için çok iyi bir süt yapıcı olan bu pilav, çok da faydalıdır.

Mercimek Pilavı Malzemeleri
Mercimek Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilavımıza başlamadan önce mercimeği yıkayıp, haşlamak üzere ocağa koyuyoruz. Çok fazla haşlamıyoruz. Çünkü mercimeklerin ezilmemesi gerekiyor. Mercimekler haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz. Ancak süzdüğümüz suyu dökmüyoruz. Pilavın yapımında kullanılacak. Derin bir tencere alıyoruz. İçine yağı koyup ocağın orta ateşte yanan yerine koyuyoruz. Yağ ısınana kadar soğanları küp-küp doğrayıp, ısınan yağın içine atıyoruz. Soğanlar iyice kavrulduktan sonra tencereye bulguru da atıyoruz. Bu şekilde bir iki dakika daha kavuruyoruz. Bulgurda kavrulduktan sonra süzdüğümüz mercimekleri de ekliyoruz. Sonra haşlanan mercimeğin suyunu da kavrulan pilav malzemelerin üzerine ekliyoruz. Eğer pilavın suyu eksik gelirse sıcak su ekleyebiliriz. En son pilavın tuzunu da atıp tencerenin ağzını kapatıyoruz. İlk önce orta ateşte suyunu çekmeye yakın kısık ateşte pilavımızı pişiriyoruz. Pişen pilavımızı ocaktan alıp üzerine tereyağını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Sonra tencerenin ağzını kapatıyoruz ve bu şekilde beş on dakika pilavı dinlendiriyoruz. Dinlenen pilavı servis tabaklarına alıyoruz. Yanında ayran ve turşu ile servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }