{ "title": "Mercimek Çorbası Düdüklüde", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/mercimek-corbasi-duduklude(1).jpg", "date": "21.01.2024 23:04:18", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Mercimek çorbası düdüklüde, Türk mutfağında kırmızı mercimeği kullanmayan yoktur. Tadı ve lezzetiyle çorbaların sultanı haline gelmiş durumdadır. Hem besleyici ve doyurucu özelliği ile çok tercih edilmektedir. Baklagiller arasında önemli bir yeri olan mercimeğin faydalarını saymakla bitiremeyiz. İçerisinde bulunan vitaminler ve minerallerle hayatımızda büyük önemli yeri vardır. Mercimeklerin hepsi kolaylıkla bulunabilen türdendir. Kış aylarında yapılan yemekler arasında sık sık mercimeği görmemiz mümkündür. Mercimeğin besin değeri yüksek olup, vitamin açısından da zengin bir baklagil olarak tanımlayabiliriz. Sağlığına önem veren kişilerin ve hastalıklardan korunmak adına sıhhatli bir vücuda, bedene sahip olmak isteyenlerin, sıklıkta tükettikleri bir besindir. Mercimeği küçük bebeklerimize rahatlıkla verebileceğimiz bir besin grubudur. Hem lezzetli hem de besleyicidir. Büyük, küçük demeden her damak tadına uygun bir yiyecektir. Mercimeğin içerisinde bulundurduğu mineraller ve vitaminler sayesinde, bebeklerimizin büyüyüp güçlenmesini sağlamaktadır.

Mercimek çorbası için gerekli olan malzemeler
Mercimek Çorbası Düdüklüde Nasıl Yapılır?

Öncelikle mercimeklerimizi bir güzel yıkıyoruz. Yıkandıktan sonra düdüklümüzün içerisine döküyoruz. Ocağın altını yakıp düdüklümüzün içerisine yağı boşaltıyoruz. Ardından soymuş olduğumuz kuru soğanlarımızı 4 ya da 5'e bölerek içerisine atıyoruz ve sarımsakları da aynı şekilde uyguluyoruz. Ardından sıvı yağımızda ekleyerek biraz kavrulmasını sağlıyoruz. Orta boy patatesini soyup küp-küp doğradıktan sonra hepsini bir harmanlıyoruz. Son olarak da salçamızı ve tuzumuzu katarak suyunu ayarlıyoruz. Suyunu ayarladıktan sonra düdüklümüzün kapağını düzgün bir şekilde kapatarak hava almasını engelliyoruz. Ocağımızın altını açınca açıyoruz ve düdüklüden ses gelmeye başladıktan sonra kısık ateşe ayarlayarak 20 dakika ya da yarım saat içerisinde pişmeye bırakıyoruz. Pişme işleminin ardından çorbamızın düdüklü kapağını açtıktan sonra ister karıştırıcı yardımı ile isterseniz süzgeç yardımı ile mercimeklerimizi süzüyoruz. 15 ile 20 dakika dinlenen mercimek çorbamızın servis tabağımıza alarak misafirlerimize ve ailenize ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }