{ "title": "Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/kiymali-yesil-mercimek-yemegi.jpg", "date": "21.01.2024 05:15:35", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği, sofralarda sıkça karşılaşılan bir yemektir. Bir kilo yeşil mercimek bir kilo ete eşdeğer besleyici özelliğe sahiptir. Besleyici özelliklerinin yanı sıra oldukça da lezzetli bir besindir. Kişinin uzun süre tok kalmasını sağlar. Farklı şekillerde pişirilmesi mümkündür. Yemeği, salatası, böreği, köftesi, çorbası gibi birçok değişik yemekte kullanılabilir.

Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği Malzemeleri
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır?

Yeşil mercimek ayıkladıktan sonra yıkanır ve süzülür. Yıkanan mercimekler su dolu tencere içerisine alınarak iyice haşlanır. Su kaynadıktan sonra mercimeklerin yaklaşık 15 dakika haşlanması yeterli olacaktır. Haşlanan mercimeklerin suyu dökülür, süzgeçte duru su ile iyice yıkanır ve süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Haşlanan suyun dökülmesi mercimeklerin gazının giderilmesine yardımcı olur. Başka bir tencereye sıvı yağ eklenerek küp şeklinde doğranmış soğanlar kavrulur. Sarımsaklar ince kıyılarak soğanlara ilave edilir. Daha sonra kıyma ve baharatlar eklenir. Kıymaların çiğ kalması riskine karşı kavurma işlemine yaklaşık 5 dakika kadar daha devam edilir. Kıyma kavrulduktan sonra tencereye kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesler ve biber salçası eklenir. Son olarak tencereye haşlanan mercimekler eklenir. Yeşil mercimekler birkaç dakika kavrulduktan sonra tencereye mercimeklerin üzerine geçecek kadar su ilave edilir. Su olarak et suyu da kullanılabilir. Yaklaşık olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınarak sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }