{ "title": "Kıymalı Mercimek", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/kiymali-mercimek.jpg", "date": "20.01.2024 08:47:19", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Kıymalı mercimek: Kıymalı mercimeğin hem çorbası hem yemeği yapılır. Sağlık açısından çok faydalı bir baklagildir. Mercimek isteğe göre kıymalı yapılır. Kıyma olarak dana kıyma kullanılır. Çünkü dana kıyma lezzetini daha güzel yapar. Yapımı kolay olduğu için pratik yemekler arasında yer alır. Kıymalı mercimek siyah mercimek ile yapılır. Tabi isteğe göre yeşil veya kırmızı mercimek ile de yapılabilir.

Kıymalı mercimek malzemeleri
Kıymalı mercimeğin nasıl yapılır?

İlk olarak mercimekler ayıklanır ve yıkanarak pişmesi için ocağın üzerine konulur. Mercimekler pişerken diğer bir yandan diğer malzemeler hazırlanır. Soğanlar ince doğranır ve tereyağını da pembeleşene kadar kavrulur. Kıyma başka tava da karabiber ve tuz konularak suyunu çekene kadar kavrulur. Domatesler soyulur ve ince ince doğranır. Kıymanın suyu çektikten sonra salça konulur ve kavrulur. Üzerine doğranan domatesler eklenir. 5-6 dakika kavrulduktan sonra et suyu ve su eklenerek orta ateşte pişirilmesi için ocağın üzerine bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra pişen mercimeklerin suyu süzülerek kıymanın üzerine eklenir ve mercimekler pişene kadar kısık ateşte pişirilir. Yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }