{ "title": "Kırmızı Mercimek Salatası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/kirmizi-mercimek-saltasi.jpg", "date": "19.01.2024 22:51:36", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kırmızı Mercimek Salatası, genellikle mercimek köftesi yapımına benzetilir. Üzerine dökülen yoğurt sosu ile tat ve görüntü olarak mercimek köftesinden ayrılır. Sofralarda meze olarak ya da salata olarak tercih edilebilir.

Kırmızı Mercimek Salatası Malzemeleri
Kırmızı Mercimek Salatası Üzeri için
Kırmızı Mercimek Salatası Sosu için
Kırmızı Mercimek Salatası Nasıl Yapılır?

Kırmızı mercimekler yıkanır ve süzgeç yardımıyla suları süzülür. Patatesler ve havuçlar kabukları soyularak iyice yıkanır. Birkaç parçaya bölünür. Üç malzeme de su dolu tencere içerisine alınarak yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Haşlanan malzemelerin suyu süzülür ve bir kaba alınır. Tuz ilave edilerek soğumadan püre haline getirilir. Kuru soğanlar kabukları soyularak yıkanır ve küçük küçük doğranır. Ayrı bir tavada soğanlar yağ ile kavrulur. Soğanlar yumuşadıktan sonra biber salçası eklenir. Biber salçası bir miktar su ile biraz inceltilir. Daha sonra püre haline getirilmiş malzemelere eklenerek iyice karıştırılır. Maydanoz ve yeşil soğanlar ayıklanarak ince ince kıyılır. Limon suyu ile malzemelere ilave edilir. Tüm malzemeler iyice yoğrulduktan sonra borcam kabına alınır. Borcamın tabanına yerleştirilir ve üzeri spatula ya da kaşığın tersiyle düzleştirilir. Daha sonra soğuması için 1-2 saat buzdolabına bekletilir. Sarımsaklar kabuklarından soyularak sarımsak rendesi ile rendelenir. Ayrı bir kapta sarımsaklar tuz ve yoğurtla karıştırılır. Yıkanmış, ayıklanmış ve ince ince kıyılmış dereotu da yoğurda eklenir. Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra buzdolabında soğutulmuş olan harcın üzerine dökülür. Son aşama olarak sos hazırlanır. Küçük bir tavada biber salçası ve baharatlar yağda kızdırılır. Yoğurdun üzerine dökülür. Kırmızı mercimek salatası servis tabağına alınarak soğuk olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }