{ "title": "Kara Mercimek Çorbası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/kara-mercimek-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 08:36:00", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "Kara Mercimek Çorbası, Sofralarımızdan eksik etmediğimiz mercimeğin henüz yeni yeni yaygın olmaya başlayan siyah türünün en özelliği içeriğinde bolca lif barındırmasının yanı sıra, kanser ve kalp rahatsızlıklarını da önleyen bir besin kaynağı olmasıdır. Bu sebeple haftada en az bir sefer kara mercimek çorbasını rahatlıkla önerebiliriz. Kara mercimek çorbası yapılışı bakımından kolay, tadı bakımından ise oldukça lezzetli bir çorba çeşididir. Bu sebeple bu yazımda kara mercimek çorbası tarifi verdim. Umarım beğenirsiniz.

Kara Mercimek çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kara Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Kara mercimek çorbasını yapmak için ilk olarak 2 su bardağı dolusu kara mercimek ayıklanır ve bir tencere içerisine alınıp yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılır. Kaynama işlemi bittikten sonra tencere ocaktan alınır ve bir süzgeç yardımı ile mercimekler suyundan ayrılır ve yıkanır. Yıkanan mercimekler düdüklü tencereye alınır ve içine 4-5 su bardağı su ile göz kararı tuz ilave edilip, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Ocağa alınan düdüklü tencerenin düdüğü öttükten yaklaşık 30 dakika sonra kapağı açılır ve ocağın altı kısılır. Daha sonra, orta boy bir tava alınarak içine 2 tereyağı koyulur ve ocağa alınır. Tereyağı eriyince içine un ilave edilip kavrulana kadar karıştırılır. Kavrulan una son olarak domates salçası da eklenir ve ocağın altı kapatılır. Hazırlanan karışım çorbaya ilave edilir. Bu sırada malzemelerin iyice karışması ve istenmeyen sonuçlar doğurmaması için çorba bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Karıştırma işlemine devam ederek 5 dakika daha ocakta tutulan çorba ocaktan alınır ve servis tabaklarına koyularak yanında maydanoz ve limon ile servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }