{ "title": "Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/havuclu-patatesli-mercimek-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 17:17:19", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Havuçlu patatesli mercimek çorbası, içerdiği sebzelerle tam bir vitamin deposu olan ayrıca lezzetiyle de damaklarda enfes bir tat bırakan bir çorba çeşididir. Özellikle çocuklar için çok gerekli olan tüm vitaminli sebzeler ve demir ve protein ile zengin olan mercimek onlar için besleyici ve doyurucu tam bir sağlık deposu çorba çeşididir. Yapımıyla de oldukça pratik ve kolay olan bu çorbayı evinize ve gelecek olan misafirlerinize yaparak sofranızı daha zengin ve daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Oldukça besleyici ve doyurucu olan havuçlu patatesli mercimek çorbası oldukça hafiftir ve kalori olarak da çok fazla yüksek olmadığından herkes tarafından gönül rahatlığı ile tüketilebilir. İşte son derece lezzetli, sağlıklı ve yapımıyla da pratik ve kolay olan havuçlu patatesli mercimek çorbasının yapılışını beraber inceleyelim;

Havuçlu patatesli mercimek çorbası için gerekli malzemeler
Havuçlu patatesli mercimek çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir tencerenin içerisine su konulur ve ardından daha önceden yıkanmış olan mercimekler de içine konularak ocağın üzerine bırakılır. Ardından kuru soğan küp-küp doğranarak tencereye konulur. Daha sonra patates ve havuç da aynı yöntem ile küp-küp ince bir şekilde doğranarak tencerenin içine aktarılır ve tüm malzemeler iyice pişmeye bırakılır. Malzemeler kaynamaya başlayınca ve sebzeler ve mercimek yumuşamaya başlayınca ocağın üzerinde alınır ve bir köşede soğumaya bırakılır. Daha sonra soğuyan sebzeler el robotu yardımıyla iyice ezilerek ve üzerine bir su bardağı kadar sıcak suyu da ekleyip tekrar ocağın üzerine bırakın. Daha sonra üzerine karabiber, kimyon ve isteğinize göre de tuz ekleyerek ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Çorba kaynayana kadar diğer taraftan üst sosu olan tereyağlı sosu hazırlamaya başlayın. Bir tavanın içine tereyağını alarak ocağın üzerinde erimeye bırakın. Tamamen eriyen tereyağının içine kuru nane ve pul biber ekleyip biraz daha pişirip daha sonra ocağın üzerinden alarak çorbanızı bu sos yardımıyla daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Çorbanız kaynamaya başladıysa bir kâsenin içine bir miktar koyup üzerine de daha önceden hazırlamış olduğunuz tereyağı sosunu dökerek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }