{ "title": "Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/Hashasli-Yesil-Mercimekli-Borek-13.jpg", "date": "20.01.2024 11:19:59", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Haşhaşlı yeşil mercimekli börek, Bugün size el açması böreklerinden daha kolay olan hazır yufka ile hazırlayacağınız bir börek tarifi vereceğiz. Ev oturmalarında özel günlerinizde ve kahvaltılarda sizde kolaylıkla bu tarifi uygulayabilir sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Haşhaşlı yeşil mercimekli börek çabuk bayatlamayan yapımı kolay ve bereketli bir tariftir. Sizin için hazırladığımız tarifi takip ederek kolaylıkla yapabilirsiniz. Özellikle çalışan kadınların tercih edeceği bu börek sağlıklı ve bir o kadar lezzetlidir. Haşhaşlı yeşil mercimekli börek hazırlanışı aşamaları şöyledir,

Haşhaşlı yeşil mercimekli börek için gerekli malzemeler
Haşhaşlı yeşil mercimekli börek nasıl yapılır?

Böreğin hazırlanışına geçmeden önce mercimekleri güzelce yıkayın ve süzün. İçerisine üzerini kapatacak kadar su ve yeterli miktarda tuz koyduktan sonra kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Şimdide iç harcı hazırlayarak başlayalım. Kabuklarını soyup yemeklik doğradığınız soğanı tavanın içerisine alın. İçerisine sıvı yağ koyduktan sonra pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanın üzerine haşlayıp suyunu süzdüğünüz yeşil mercimekleri ilave edin. İç harcın içerisine tuzunu ve karabiberini koyup karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. İç harcı iyice soğuttktan sonra haşhaşlı yeşil mercimeli böreği yapmaya başlayın aksi taktirde yufka yırtılacaktır. Bir kâse içerisine haşhaşı koyun. Haşhaşın üzerine yarı yarıya su ve sıvı yağ koyarak seyreltip akıcı hale getirin. Eksildiğinde su ve yağ ilave ederek haşhaşlı karışımı kullanabilirsiniz. Yufkayı temiz düz bir zemine serin. Açtığınız yufkanın üzerine haşhaşlı karışımdan sürün. Bir diğer yufkayı üzerine koyun ve aynı işlemi onun üzerine de haşhaşlı karışım sürerek uygulayın. Bu işlem iki yufka üst üste gelecek şekilde olmalıdır. Yufkanın her yerine haşhaşlı karıımdan sürdükten sonra 10-12 parça olacak şekilde kesin. Yufkanın geniş kısmına mercimekli iç harç koyup sigara böreği gibi kenarlarını içine katlayarak sarın. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsiye aralıklı olarak dizin. Haşhaşlı yeşil mercimekli börekleri tepsiye dizerken birbirine yapışmaması için özen gösterin. Böreğin üzerine haşhaşlı karışım sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Haşhaşlı yeşil mercimekli börek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }