{ "title": "Haşhaşlı Mercimekli Börek", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/Hashasli-Mercimekli-Borek-27.jpg", "date": "19.01.2024 16:32:16", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Haşhaşlı Mercimekli Börek; Börek neredeyse, tüm dünya mutfaklarında, farklı isimlerle ve farklı yapılış biçimleri ile yer almaktadır. Özellikle Türk mutfağında kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreğin, en çok tercih edilen çeşitleri, peynirli ve kıymalıdır. Bilinen börek tarzının dışında son derece farklı olduğunu düşündüğüm haşhaşlı mercimekli börek tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Lezzetine hayran kalacağınızdan eminim.

Haşhaşlı Mercimekli Börek İçin Malzemeleri
Haşhaşlı Mercimekli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak yuvarlak bir fırın tepsisini yağlıyoruz. Daha sonra bir yufkayı tam olarak serip kenarları dışarda bırakıyoruz. Bir kâsede yumurta yoğurt ve suyu karıştırıyoruz. Kalan yufkaları bu karışıma bulayıp, daha sonra ufak parçalar halinde serpiştiriyoruz. Soğanla birlikte kavurduğumuz yeşil mercimeğe, haşhaşıda ekleyip, yufkaların üzerine eşit olarak serpiştiriyoruz. En son dışarda kalan yufkayla tüm yüzeyi kapatıyoruz. Kare kare kesip, kalan yoğurtlu ve yumurtalı harcı üzerine döküyoruz. 10-15 dakika beklettikten sonra, 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra haşhaşlı mercimekli börek servise hazır haldedir.

Afiyet olsun.
" } ] }