{ "title": "Galeta Unlu Mercimekli Börek", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/Galeta-Unlu-Mercimekli-Borek-35.jpg", "date": "19.01.2024 11:45:41", "author": "Sevda Esen", "article": [ { "article": "Galeta unlu mercimekli börek, Hafif çıtır çıtır bir börek tarifi olan galeta unlu mercimekli börek yapımı kolay bir börektir. İç harcında kullandığınız mercimek ile börek hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olmaktadır. Şimdi galeta unlu mercimekli börek nasıl hazırlanır onu anlatalım. Şimdiden kolay gelsin.

Galeta unlu mercimekli börek için ihtiyacımız olan malzemeler
Galeta unlu mercimekli börek nasıl yapılır?

İlk etapta mercimekleri ayıkladıktan sonra güzelce yıkayıp süzün. Üzerini kapatacak kadar su koyup ocağa alın. Bir miktar da tuz koymayı unutmayın. Orta ateşte mercimeği yumuşak olana kadar pişirin. Pişmiş mercimeğin suyunu süzerek kenara alın. Kuru soğanın kabuklarını soyup küp-küp doğrayın. İçerisine yarım çay bardağı sıvıyağ koyduktan sonra ocağa alıp ara sıra karıştırarak pembeleşmesini sağlayın. Pişen soğanın içerisine mercimeği de ilave edin. Ayarında karabiber ve tuz koyup karıştırın. Soğumaya bırakın. Ara sos için iki yumurtanın sarısını üzerine kullanmak için ayırıp beyazını kâseye koyun. Süt ve yarım çay bardağı sıvıyağ ile karıştırın. İlk yufkayı tezgâha yayın üzerine sostan sürün. Üçgen olacak şekilde 8 parçaya bölüp kalın tarafına iç harç koyun. Kalın tarafın kenarlarını içine kıvırarak rulo şeklinde yuvarlayın. Tüm yufkayı aynı şekilde hazırlayın. Börekleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Galeta unlu mercimekli börek sunum için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }