{ "title": "Fırında Mercimek", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/firinda-mercimek.jpg", "date": "20.01.2024 14:37:42", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Fırında mercimek, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, besleyici ve doyurucu olan ve yapımı ile de oldukça basit ve pratik olan bir yemek çeşididir. Ayrıca mercimek besin değerleri açısından oldukça yüksektir ve karbonhidrat, vitamin ve demir gibi besin değerleri içerdiği için oldukça sağlıklıdır. Fırında mercimek tarifi de farklı bir lezzet olarak fırına atılarak pişirilip daha lezzetli bir kıvamda olacaktır. İşte son derece lezzetli, sağlıklı ve yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olan fırında mercimek yemeğinin yapılışına beraber bakalım;

Fırında mercimek için gerekli olan malzemeleri
Fırında mercimek yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle tavukları bir tencerenin içine alarak yaklaşık on dakika kadar kısık ateş üzerinde haşlayın. Aynı şekilde yeşil mercimeği de bir tencere içinde haşlayarak suyunu süzüp bir köşede dinlenmeye bırakın. Bir tencerenin içerisine soğanları küp-küp doğrayarak margarin yağı ile kavurun. İçine tavuk ve yeşil mercimeği de atarak biraz karıştırıp kısık ateşte pişirin. Bir tutam tuz, karabiber, pul biber ve kekik atarak tavukları ve yeşil mercimeği fırın tepsisinin içine dizin. Ayrı bir tencerenin içine süt ve un ekleyerek koyu bir kıvam haline gelene kadar kısık ateşte pişirin ve piştikten sonra fırın tepsisinin üzerine dökün. Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri dökerek daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak on beş dakika pişirin. Pişme süresi dolduğunda artık fırında mercimek yemeğiniz servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Sizde hemen evinize ve misafirlerinize bu enfes lezzetli yemeği hazırlayarak muhteşem sofralar kurabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }