{ "title": "Et Sulu Mercimek Çorbası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/et-sulu-mercimek-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 05:38:07", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Et sulu mercimek çorbası, çok sevilen mercimek çorbası çeşitlerindendir. Damak tadımıza göre yaptığımız mercimek çorbasını normal su ile değil de et suyu ile yapılır. Başka bir farklılık yoktur. Fakat sade olanlara göre çok daha lezzetlidir. Etin tadı tamamen çorbaya geçer ve çorba çok daha lezzetli ve faydalı olur. Özellikle gelişim döneminde olan çocukların bol bol tüketmesi gereken çorbalardan biridir. Şimdi bu güzel çorbamızın tarifine bakalım.

Et sulu mercimek çorbası yapımı için gerekli malzemeler
Et sulu mercimek çorbası nasıl yapılır?

Et sulu mercimek çorbası yapımı için ilk olarak kemikli et bir tencereye alınır ve üzerine bir litre su eklenir. Tencere ocağa alınıp altı açılır. Bu su ile et yaklaşık kırk dakika kadar kaynatılır. Ardından etler suyun içerisinden alınır. Bir su bardağı mercimek yıkanıp bu suyun içerisine eklenir. Ardından sebzelerde soyulur ve yıkanır beş altı parçaya kesilerek tencereye alınır. Yağı, salçası, nanesi ve tuzu ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. Tam olarak pişince ocak kapatılır ve çorba blenderden geçirilip servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }