{ "title": "Düdüklüde Kırmızı Mercimek Çorbası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/duduklude-kirmizi-mercimek-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 08:22:00", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Düdüklüde kırmızı mercimek çorbası, Çorba her akşam yemeğinin başlangıç menüsüdür. İster yaz olsun ister kıs mevsimine göre mutlaka bir çeşit çorba hazırlanıp yemek masalarında yerini alır. Kış aylarında buharı üstünde sıcacık çorbalar. Yaz aylarında soğuk ayran çorbaları her yemekte mutlaka kendisine yer bulur. Kışın soğuk günlerde hazırlanan sıcacık çorbaların başını mercimek çorbası çeker. Düdüklüde kırmızı mercimek çorbası enfes kıvamı ve mis gibi kokusu ile hazırlanıp kime sunulursa sunulsun hayır diyen çıkmaz. Özellikle misafirlerimiz geldiğinde ilk aklımıza gelecek çorba çeşidi mercimek çorbasıdır. Mercimek çorbası değip geçmemek lazım içerisine eklenen malzemeler ile tam bir vitamin deposu haline gelmektedir. Hazırlayıp sunduğum herkesten %100 beğeni alan ve hiçbir misafirime beni mahcup etmeyen mercimek çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyorum. Tarife uyarak hazırladığınız düdüklüde kırmızı mercimek çorbası kışın soğuk algınlığına karşı bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir. Dilerseniz sizlerle paylaştığım mercimek çorbası tarifini uygulayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize enfes bir çorba ziyafeti sunabilirsiniz.

Düdüklüde kırmızı mercimek çorbası için gerekli malzemeler
Düdüklüde Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Düdüklüde kırmızı mercimek çorbası yapmak için ilk önce mercimekleri bir güzel ayıklayıp yıkıyoruz. Daha sonra düdüklünün dibine sıvı yağı ve unu koyup unun kokusu kayboluncaya kadar kavuruyoruz. Daha sonra nane ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Ardından tavuk suyu veya et suyunu ekliyoruz. Altını iyice kıstığımız çorbaya yaklaşık dört su bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Çorba kaynarken biz içerisine mercimek ekliyoruz. Daha sonra patates, havuç, kuru soğan, sarımsak domates ve sivri biberi yıkayıp gerekenlerin kabuklarını soyup iri küpler şeklinde doğrayıp çorbaya ekliyoruz. Ardından tuz ve pul biberi ekleyip suyunun yeterli olup olmadığını kontrol ediyoruz. Mercimek çorbasının suyu tanelerin üzerine çıkmamış ise bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Düdüklünün ağzını kapatıp kullandığınız düdüklünün pişirme süresine göre yaklaşık yarım saat kısık ateşte çorbayı pişirebilirsiniz. Pişen çorbayı ocaktan indirip Düdüklünün havasını alıyoruz. Daha sonra mercimek çorbasını karıştırıcıdan geçiriyoruz. Dilerseniz mercimek çorbasını tel süzgeçten geçirerek de inceltebilirsiniz. Hazırlanan mercimek çorbasını sıcak olarak servis kasesine alıp limon eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }