{ "title": "Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/duduklu-tencerede-mercimek-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 23:24:09", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Düdüklü tencerede mercimek çorbası, Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri çorbadır. Çorba çeşitleri saymakla bitmez. Mercimek çorbası da yemeklerin vazgeçilmez çorbasıdır. Vitamin bakımında oldukça lezzetli olduğu için tercih edilir. Mercimek çorbasının tek püf noktası vardır. Düdüklü tencerede pişirilmesi gerekir. Çünkü diğer tencerelerde yapılan mercimek çorbasının kıvamı istenilen şekilde olmaz. Ama düdüklü tencerede yapılan mercimek çorbası tam olarak koyu ve çorba kıvamı şeklinde olur. O yüzden düdüklüde yapılan mercimek çorbası daha çok tercih edilmelidir. Mercimek çorbası kırmızı mercimekte yapılır. Patates ve soğan da ile de yapıldığı zaman tadına doyum olmaz. Yemek davetlerinde, ramazan ayında, ana yemeklerin yanında veya başka özel günlerde en çok tercih edilen çorba çeşididir.

Düdüklü tencerede mercimek çorbası malzemeleri
Düdüklü tencerede mercimek çorbası nasıl yapılır?

İlk olarak soğan doğranır ve patates yıkanıp soyulur. Robot ile soğan ve patatesler en küçük parçalara ayrılır. Daha sonra mercimekler yıkanıp ve süzülür. Düdüklü tencerenin içerisine yağ, et bulyon ve salça konularak kızartılır. Kızardıktan sonra patates. Soğan, nane, tuz ve baharatlar eklenerek bir tur çevrilir. Kırmızı mercimek eklenerek su konulur. Pişmesi için ocağın üzerine orta ateşe bırakılır. Düdüklünün kapağı kapatılarak pişirilir ve pişmesine yakın kapağı açılarak karıştırıcı yardımıyla çırpılır ve tekrardan pişmesi için ocağın üzerine bırakılır. Piştikten sonra zaten düdüklü tencerede yapıldığı için istenilen koyu kıvamı almış olur. Sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }