{ "title": "Bulgurlu Mercimek Çorbası", "image": "https://www.mercimek.gen.tr/images/bulgurlu-mercimek-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 17:32:41", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Bulgurlu mercimek çorbası: Gelişme çağında olan bebeklerin tüketmesi gereken çorbalardan biridir. İki faydalı baklagillerin birleşmesi ile yapılan lezzetli bir çorba çeşididir. Bulgurlu mercimek çorbası isteğe göre kırmızı, yeşil veya siyah mercimek ile yapılabilir. Sağlığa çok faydası olan bulgurlu mercimek çorbası çok sık tüketilmelidir. Kalori bakımında düşük fakat besin değeri olan yüksek değerlere sahip olduğu için diyet yapan veya sağlığına dikkat eden kişilerin tüketebileceği bir çorba çeşididir. Yapımı oldukça kolay olduğu için ani gelen misafirlere hemen yapılabilir.

Bulgurlu mercimek çorbası malzemeleri
Bulgurlu mercimek çorbası nasıl yapılır?

İlk olarak soğan ince ince doğranır. Derin bir tencerenin içerisinde konulur ve pembeleşene kadar orta ateşte pişirilir. Soğanlar kavrulurken diğer bir yandan kırmızı mercimek ve bulgur yıkanıp süzülmesi için kenara konulur. Soğan istenilen kıvama geldiği zaman tuz ve domates salçası eklenerek kızartılmaya devam edilir. Daha sonra yıkanıp hazırlanan kırmızı mercimek ve ince bulgur eklenir. Üzerine su ve et suyu eklenerek pişirilmeye bırakılır. Çorba kısık ateşte pişirildiği zaman mercimekler daha iyi pişer ve kıvamı daha koyu olur. Yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Pişince sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }